Factoring vergelijken? Vind de beste factoring bedrijven (2024)

Factoring vergelijken? Vind de beste factoring bedrijven (1)

Geschreven door Sales- & Accountmanager

Emiel Gerritsen

Publicerad maandag 15 januari 2024 02:41

Factoring vergelijken: het is een uitdaging om de beste factoring bedrijven te vinden. Want er zijn tientallen aanbieders in Nederland. Hoe weet je dan bij welke factoringmaatschappij je moet aankloppen? Want je bent als ondernemer geen financieringsspecialist. Gebruik daarom onze 5 tips om factoring te vergelijken. En vind het beste factoringbedrijf voor jou!

Liever snel advies op maat krijgen van een van onze accountmanagers factoring te vergelijken? Schakel met Svea: dé cashflowversneller voor ondernemend Nederland. En wij vertellen je graag meer over onze factoringmaatschappij!

Vertel mij meer over factoring

Inhoudsopgave

 • Zelf factoring vergelijken? 5 tips om de beste factoring bedrijven te vinden
  • 1. Achterhaal de betrouwbaarheid van de factoringmaatschappij
   • Keurmerk
   • Reputatie
   • Ook Svea is een betrouwbare factoringpartner
   • Factoringpercentage
   • Boeterentes
   • Overige kosten
   • De kosten van Factoring via Svea
  • 3. Lees de kleine lettertjes in de factoringovereenkomst
   • Depot
   • Overname debiteurenbeheer
   • Overname kredietrisico
   • Factoring via Svea: dé 3-in-1 financiering
   • Minimum aantal of factuurbedrag
   • Voorwaarden om te starten
   • Mogelijkheden tot maatwerk
   • Factoring via Svea: een snelle oplossing op maat
  • 5. Volg je gevoel
 • Reken op factoringbedrijf Svea
 • Direct starten met factoring vergelijken?


Zelf factoring vergelijken? 5 tips om de beste factoring bedrijven te vinden

Met onderstaande 5 tips als factoring vergelijker vind je de beste factoring bedrijven voor jouw onderneming! Goed om te weten: in dit artikel hebben alle feiten en tips betrekking op de vorm American Factoring. Wil je liever weten welke vorm van factoring geschikt is voor jouw onderneming? Lees dan ons artikel over de verschillende soorten factoring.

1. Achterhaal de betrouwbaarheid van de factoringmaatschappij

Allereerst: weet met wie je zaken doet! De beste factoring bedrijven staan natuurlijk goed aangeschreven. Om te bepalen of je met een betrouwbare partij in zee gaat, kun je factoring vergelijken door te letten op de volgende onderwerpen:

Keurmerk

Een keurmerk bewijst dat een bedrijf met zijn product/dienst voldoet aan de vereiste kwaliteit. Bekijk dus of de factoringmaatschappij een keurmerk draagt. In de non-bancaire financieringssector is een voorbeeld hiervan het keurmerkErkend MKB Financier van Stichting MKB Financiering. Dit toont aan dat een financier voldoet aan de hoogste eisen voor klantgericht, passend & verantwoord financieren. En bijdraagt aan een eerlijk & professioneel financieringsspeelveld. Doe daarom zaken met een partij die zo’n keurmerk draagt. (1)

Reputatie

Wat zijn de ervaringen van andere ondernemers? Hoe beoordelen zij de factoringmaatschappij? Bekijk reviews op bijvoorbeeld Google of Facebook. Deze geven een onafhankelijk oordeel over de prestaties van een bedrijf. En maken het voor jou dus eenvoudig om factoring te vergelijken! Belangrijk, want je factureert met factoring nog steeds vanuit je eigen naam. Al stellen factormaatschappijen veelal wel als voorwaarde dat je een aanvullende tekst plaatst op je factuur. Zodat jouw opdrachtgever weet dat deze is overgedragen en hij dus moeten betalen aan het factoringbedrijf. Een minder nette werkwijze van een factoraar kan je eigen naam & reputatie daardoor negatief beïnvloeden.

Stabiliteit & kredietwaardigheid

Nog een belangrijke graadmeter voor de betrouwbaarheid van een factoringmaatschappij is haar stabiliteit & kredietwaardigheid. Want dat bepaalt of het factoringbedrijf de verkochte facturen daadwerkelijk vooruit kan betalen. Maar hoe ontdek je of de partij financieel gezond is? Factoring vergelijken doe je eenvoudig! Check of de partij aan deze 4 kenmerken voor financiële stabiliteit voldoet:

 • Het factoringbedrijf heeft gezonde financiële resultaten
 • De factoringmaatschappij is transparant over haar financiële resultaten
 • De partij valt onder een (betrouwbare) holding
 • Het factoringbedrijf bestaat relatief lang

Ook Svea is een betrouwbare factoringpartner!

Want klanten beoordeelden ons tijdens het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek met een 8.9. En Svea krijgt een score van 4.6/5 in Google. Een van de reviewgevers schreef: “Perfecte dienstverlener, zeer betrouwbaar. Een menselijke organisatie met kennis van ondernemen en prima voorwaarden. Svea is aanbevelenswaardig!” Meer reviews lezen? Bekijk ze hier!

Ook is Svea al winstgevend sinds de introductie van American Factoring in 2002 in Nederland. AlsErkend MKB Financieren onderdeel van de Zweedse Svea Group doe je bovendien zaken met dé Financiële speler van Noord & West Europa op het gebied van creditmanagement.Benieuwd naar onze financiële resultaten? Leesonze jaarverslagen!

2. Kijk naar de hoogte & transparantie van de factoring kosten

De kosten voor factoring verschillen per factoringbedrijf. Om de kosten van factoring te vergelijken, moet je kijken naar het factoringpercentage. Maar laat je hier niet door misleiden. Want eventuele overige kosten en boeterentes kunnen de prijs flink opdrijven. Lees zelf waar je per onderwerp op moet letten om het beste factoringbedrijf te vinden:

Factoringpercentage

Verkoop je je facturen aan een factoringmaatschappij? Dan betaal je hiervoor een factoringpercentage van gemiddeld 1-6%. Het factoringbedrijf houdt dit percentage in op het factuurbedrag dat zij direct aan jou betaalt. Goed om dus te kijken of het factoringpercentage in dezelfde range valt. Maar let op: vaak hanteren factoraars ook overige kosten en/of boeterentes. Het factoringbedrijf met het laagste percentage biedt dus niet per definitie de goedkoopste factoring. Waardoor het factoringpercentage niet alles zegt over het totaal aan kosten.

Boeterentes

Sommige factoringmaatschappijen hanteren boeterentes. Dit werkt als volgt: heb je een factuur verkocht? Dan wacht het factoringbedrijf op de betaling van je klant. Betaalt hij later dan de overeengekomen betalingstermijn? Dan betaal je soms een boete van 0,1% per dag. Belangrijk om hier rekening mee te houden als je factoring gaat vergelijken en dit onderwerp mee te nemen in jouw keuze voor een factoringmaatschappij.

Overige kosten

Naast het factoringpercentage, hanteren veel factoringmaatschappijen aanvullende kosten. Denk aan abonnementskosten per jaar, administratiekosten per factuur en kosten voor creditchecks. Achterhaal daarom of het factoringbedrijf deze kosten hanteert en hoe hoog ze zijn. Let op: niet alle factoringbedrijven zijn hier direct transparant over. Vaak kan je de kosten pas echt achterhalen in de offerte als je factoring hebt aangevraagd.

De kosten van Factoring via Svea

Onzefactoring kostenzijn 2-5% per factuur + eventuele behandelingskosten. Het exacte percentage hangt af van het factuuraantal, de betaaltermijn en kredietwaardigheid van je klant.

Zo houden wij de kosten laag & transparant:

 • Eigen creditchecks & risico's
 • Svea hanteert géén boeterentes
 • En we betalen direct 100% uit, zonder depot

3. Lees de kleine lettertjes in de factoringovereenkomst

Elke factoringmaatschappij heeft een andere factoringovereenkomst en richt zijn service zelf in. Bekijk daarom goed wat er inbegrepen is bij de factoring dienstverlening. Wij zetten de 3 belangrijkste onderwerpen op een rij. Lees op welke onderwerpen je factoring kunt vergelijken om in je behoefte te voorzien:

Depot

Welk factuurpercentage je direct betaald krijgt, verschilt per factoringmaatschappij. Sommigen hanteren géén depot en betalen direct 100% van het factuurbedrag uit. Andere factoringbedrijven hanteren wél een depot. Zij betalen slechts 70-90% van het factuurbedrag direct uit. De ingehouden 10-30% ontvang je pas, nadat de opdrachtgever volledig betaald heeft binnen de afgesproken termijn. Wil je dus direct het volledige factuurbedrag ontvangen? Let dan goed op bij het factoring vergelijken. En zorg dat de factoringmaatschappij waar je uiteindelijk voor kiest geen depot hanteert.

Overname debiteurenbeheer

Houd je graag zelf grip op het debiteurenbeheer? Sommige factoringmaatschappijen bieden factoring zonder debiteurenbeheer. Wil je je liever 100% focussen op het ondernemerschap? Kies dan voor een andere partij die het debiteurenbeheer wel overneemt.

Overname kredietrisico

Sommige factoringbedrijven nemen met de aankoop van je facturen ook het kredietrisico over en anderen doet dit niet. Het is interessant om dit onderwerp mee te nemen als je factoring gaat vergelijken. Want bedrijven kunnen tijdens jullie samenwerking financiële problemen hebben gekregen, zonder dat jij dit weet. Gelukkig loop je met deoverdracht van het kredietrisicogeen gevaar op wanbetaling of faillissem*nt van je klant. Want daarmee ben je 100% verzekerd van je geld.

Factoring via Svea: dé 3-in-1 financiering

Metfactoring via Sveaprofiteer je van een 3-in-1 financiering op maat:

 1. Directe betaling facturen:dien je ze voor 12.00 uur bij ons in? Dan krijg je vandaag nog 100% van het bedrag betaald (géén depot).
 2. Op tijd je debiteuren beheerd:direct extra slagkracht, want wij nemen het debiteurenbeheer over als je klant later betaalt dan afgesproken. Vraagstukken lossen we direct op of koppelen we terug. Zo houdt de goede relatie met je klant stand.
 3. 100% verzekerd van je geld:bij wanbetaling of faillissem*nt van je klant. Zo is je werkkapitaal beschermd, want wij dragen het kredietrisico.

4. Beoordeel de mate van flexibiliteit & maatwerk

Kun je de factoring dienstverlening zelf inrichten? Wat is de mate van flexibiliteit? En staat de factoringmaatschappij open voor specifieke wensen? Lees op welke onderwerpen je factoring kunt vergelijken op het gebied van flexibiliteit en maatwerk:

Duur starten & opzeggen

Wil je graag snel starten met factoring? En niet vastzitten aan langlopende verplichtingen? Let dan bij het factoring vergelijken goed op het aanmeldproces en de duur van het contract.

Minimum aantal of factuurbedrag

Sommige factoringmaatschappijen hanteren een minimum factuuraantal of -bedrag voor de in te dienen facturen. Wil je hier volledig flexibel in zijn? Kies dan voor een factoringbedrijf dat deze factoring voorwaarden niet heeft.

Voorwaarden om te starten

Bekijk vooraf de voorwaarden van de factoringmaatschappij bij het factoring vergelijken. Vraagt zij om strenge eisen, ingewikkelde liquiditeitsprognoses en verwachtingen? Of is ze flexibel en hoef je slechts een paar gegevens aan te leveren? De kans is dan natuurlijk groter dat je bij deze partij in aanmerking komt voor factoring.

Mogelijkheden tot maatwerk

Past jouw opdracht net niet binnen de voorwaarden? Of heb je afwijkende, specifieke wensen? Ga dan tijdens het factoring vergelijken na of de factoringmaatschappij hiervoor open staat en maatwerk biedt.

Factoring via Svea: een snelle oplossing op maat

Onzevoorwaardenzijn minimaal. Zo voldoe je al met: nieuwe b2b-facturen, voor afgeronde prestaties op kredietwaardige debiteuren. Bovendien ontvang je een snelle oplossing op maat. Want wij zoeken altijd naar mogelijkheden, óók als je opdracht net anders is.

Een paar voorbeelden van maatwerk bij onze klanten:

 • Het uitbetalen van facturen in vreemde valuta, zoals dollars

 • Garantie voor betaling van de inkoopaan je leverancier

 • Factoring zonder overname van het kredietrisico

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Lees hier onzeklantverhalen.

5. Volg je gevoel

Kijk niet alleen naar de feiten, maar ga in gesprek met factoringmaatschappijen en leer ze op die manier beter kennen. Maak een fysieke afspraak, plan een videocall of bel op. Het verloop van het gesprek, de manier van communiceren en het gevoel dat je daarbij krijgt, zegt waarschijnlijk al een hoop! Bovendien kan je dan jouw kritische vragen stellen, bijvoorbeeld over bovenstaande onderwerpen, om te ontdekken of dit het beste factoring bedrijf is en jullie een match zijn.

Nieuwsgierig naar factoring via Svea?
Schakel direct met Svea via 0182 – 62 44 00 of info@svea.nl voor snel advies op maat.

Reken op factoringbedrijf Svea

Sinds 2002 heft ons factoringbedrijf direct de beperkingen van de rekening-courant van ondernemend Nederland op. Hoe? Metonze cashflowversneller; een hybride factoring methode. Zodat ondernemers morgen over een verantwoorde cashflow beschikken.

Ken je het gevoel dat ze bij je favoriete pretpark de fast lane opengooien, zodat je ineens als eerste aan de beurt bent? Dat gevoel ervaart het MKB met Svea’s cashflowversneller.

Direct starten met Factoring vergelijken?

Vraag een offerte aan en vind het beste factoringbedrijf!

 • Versterk jouw onderneming
 • Krijg snel advies op maat voor jouw bedrijf
 • Svea: dé cashflowversneller voor ondernemend NL
 • Erkend MKB Financier | Gewaardeerd met een 8,9

Schakel direct met Svea

 1. Keurmerk erkend MKB Financier - Stichting MKB Financiering. (z.d.). Stichting MKB Financiering. https://www.stichtingmkbfinanciering.nl/keurmerk-erkend-mkb-financier/

Copyright © Svea Finans Nederland B.V. Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van deze publicatie mag worden gereproduceerd, opgeslagen in een zoeksysteem of worden verzonden, in welke vorm of op welke manier dan ook, zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

Geschreven door Sales- & Accountmanager

Emiel Gerritsen

 • Factoring in Nederland: 5 redenen waarom factoring in 2024 essentieel is voor het MKB07 mei 2024
 • American Factoring, Traditionele Factoring en andere soorten Factoring: welk type past bij mijn bedrijf?22 december 2020
Factoring vergelijken? Vind de beste factoring bedrijven (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated:

Views: 5387

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.